(Chronische) rugklachten

Origene. Behandeling van rugklachten.

Op Voorne Putten is Praktijk Waterland de enige praktijk die in het bezit is van het OriGENE behandeltoestel. Een behandeling met de OriGENE wordt uitgevoerd door onze daartoe opgeleide en gecertificeerde fysiotherapeuten.

De OriGENE behandeling is bestemd voor mensen met (chronische) rugklachten. De OriGENE rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel. Allereerst vindt er een intake en screening plaats. Hierna kan gestart worden met de behandeling, die duurt circa 20 minuten per keer. Tijdens de behandeling op het toestel wordt het onderlichaam gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind. Tijdens de behandeling kan de belasting door de fysiotherapeut worden aangepast aan je lichaamsbouw. klachten, kracht, lengte etc. De behandeling is dus maatwerk. Eerst vindt de behandeling wekelijks plaats, later beperkt de behandeling tot soms maar een paar keer per jaar.

Shailindra Bhikharie, Iris van Staveren en Kevin Seedorf zijn de therapeuten die met de OriGENE werken.

Origene

De behandeling

Origene behandeling onder begeleiding van de therapeut.

De OriGENE wordt toegepast als individuele therapie en bij de samengestelde programma’s en de modules bij chronische rug klachten. Meer informatie over OriGENE? Via de volgende link komt u op de website van OriGENE. ORIGENE logo

Neem contact met ons op

Klik hier voor informatie over uw privacy