Dry Needling

Dry needling wordt vaak toegepast bij al langer bestaande spierklachten, bewegingsbeperkingen, verminderde kracht in bepaalde spieren, tintelingen in arm/been, hoofdpijn en/of duizelingen. Het is een behandelmethode die wordt toegepast door een fysiotherapeut die hiervoor een opleiding heeft gevolgd. Dry Needling kan onderdeel zijn van een totale behandeling.

Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ acupunctuurnaald. De spieren worden kortdurend aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Het inbrengen van het naaldje wordt nauwelijks gevoeld.
Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in de spieren die naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt Deze triggerpoints kunnen een hoofdoorzaak van de klachten zijn.

Na de behandeling kunnen de behandelde spieren zwaar en vermoeid aanvoelen, meestal is dat van korte duur. Hierna voelen de de spieren weer ontspannen aan.
Dry Needling behandeling valt onder fysiotherapie behandeling.


Maak een Afspraak
Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een screening en ontdek hoe wij u kunnen helpen herstellen en uw gezondheid te verbeteren