Fysiotherapie

Klachten

Fysiotherapie kan helpen als er problemen zijn op het gebied van bewegen of een houding. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een “verkeerde” beweging of het ouder wordende lichaam.

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut richt zich vooral op de zachte delen zoals pezen, spieren en banden. Dit kan door meerdere behandelmethoden, onder andere door Dry Needling.

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak vindt er een uitgebreide intake en screening plaats. De behandeling van de fysiotherapeut kan bestaan uit verschillende technieken, massage, oefentherapie, stabilisatie, gebruik van hulpmiddelen, het informeren en begeleiden bij het herstel. Er is een uitgebreide oefenzaal met de nieuwste fitness apparatuur waar regelmatig met de patiënt wordt gewerkt als het gaat om de bewegingsmogelijkheden gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. Het doel is dat u zoveel mogelijk zelfstandig weer alles kan doen. Het is belangrijk dat u zelf zoveel mogelijk meewerkt aan het verminderen van uw klachten. De fysiotherapeut zal regelmatig oefeningen meegeven voor thuis.

Kinesiotaping nu ook in Praktijk Waterland!

U heeft vast weleens de sporters op tv gezien met de verschillende kleuren tape op hun lichaam. Dit soort tape noemen we kinesiotaping en kan bij iedereen, sporter of niet-sporter, gebruikt worden. Sinds augustus kunnen onze therapeuten deze tapetechnieken ook bij u toepassen!
Kinesiotaping is een elastische tape en zorgt dus niet voor een bewegingsbeperking. Kinesiotaping kan verschillende gebieden van het lichaam beïnvloeden: de huid, spieren, lymfe en gewrichten.
Door de verschillende technieken kan men zorgen voor ontspanning van een spier of juist activatie van een spier. Naast het activeren of ontspannen van een spier, kan kinesiotaping ook zorgen voor een betere beweging in bepaalde gewrichten of het verminderen van lymfevocht in het lichaam.
De fysiotherapeuten van Praktijk Waterland kunnen samen met u kijken naar de beste behandelmethode voor uw gezondheidsprobleem en kunnen daarbij ook gebruikmaken van kinesiotaping!

Dry Needling.

Dry needling wordt vaak toegepast bij al langer bestaande spierklachten, bewegingsbeperkingen, verminderde kracht in bepaalde spieren, tintelingen in arm/been, hoofdpijn en/of duizelingen. Het is een behandelmethode die wordt toegepast door een fysiotherapeut die hiervoor een opleiding heeft gevolgd. Dry Needling kan onderdeel zijn van een totale behandeling.
Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ acupunctuurnaald. De spieren worden kortdurend aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Het inbrengen van het naaldje wordt nauwelijks gevoeld.
Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in de spieren die naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt Deze triggerpoints kunnen een hoofdoorzaak van de klachten zijn.
Na de behandeling kunnen de behandelde spieren zwaar en vermoeid aanvoelen, meestal is dat van korte duur. Hierna voelen de de spieren weer ontspannen aan.
Dry Needling behandeling valt onder fysiotherapie behandeling.

Neem contact met ons op

Klik hier voor informatie over uw privacy