Kinderfysiotherapie

Klachten

Kinderfysiotherapie behandelt kinderen die stagneren in hun ontwikkeling op het gebied van motoriek en zintuigen. Deze kinderen hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder motorische mogelijkheden zo optimaal te bewegen.

De behandeling

De kinderfysiotherapeut wil een volledig beeld van het motorisch niveau van het kind. Zij verzamelt deze informatie bij ouders, school, huisarts en andere betrokkenen. Zij onderzoekt en doet uitgebreide testen met het kind. Hierna worden de bevindingen en behandelplan besproken.

De behandeling richt zich op de motorische ontwikkelmogelijkheden van het kind, met als doel dat het kind beter gaat functioneren in zijn leefomgeving. Het oefenmateriaal is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is bedoeld om het plezier in bewegen te vergroten en verschillende motorische functies aan te spreken. Bij zuigelingen bestaat de behandeling voor een groot deel uit hantering- en speladviezen.

Indien nodig behandelt de kinderfysiotherapeut ook thuis. De duur van de behandeling is afhankelijk van de aard en omvang van de klachten.

De kinderfysiotherapeut bij Praktijk Waterland heeft na haar basisopleiding  fysiotherapie de masteropleiding kinderfysiotherapie afgerond. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar.

Klik hier voor informatie over uw privacy


Maak een Afspraak
Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een screening en ontdek hoe wij u kunnen helpen herstellen en uw gezondheid te verbeteren.