Manuele therapie

Klachten

Manuele therapie is een behandelmethode die direct de gewrichten van ons lichaam beïnvloedt. Manuele therapie is geschikt voor alle klachten die met het bewegen van het lichaam te maken hebben. Denk daarbij aan rugklachten, nekklachten, knieklachten en schouderklachten. Maar ook hoofdpijn, artrose, whiplash, tennisarm etc.

De behandeling

In het eerste gesprek onderzoekt de manueel therapeut de klachten. Dit bestaat uit een onderzoek,  er worden een aantal metingen verricht en er wordt bekeken hoe u zich beweegt.

Indien na onderzoek blijkt dat manuele therapie de klachten kan verminderen, wordt er in overleg met de patiënt een behandelplan opgesteld.

De behandeling kan bestaan uit:

  • Specifieke handgrepen uitgevoerd met zachte druk of trek aan botstukken van gewrichten in de gehele bewegingsketen, waarin tijdens het onderzoek de klachten werden vastgesteld.
  • Op aanwijzing van de manueel therapeut komt het voor dat de patiënt specifieke bewegingen uit moet voeren om de herwonnen beweeglijkheid te behouden en/of te verbeteren

De klachten kunnen direct of enige dagen na de behandeling verminderen. Er kan vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn of verheviging van de klachten optreden in de eerste paar dagen na de behandeling. Dit is niet zorgelijk, deze klachten zijn van voorbijgaande aard.

De therapie die de manueel therapeut van Praktijk Waterland toepast is ontwikkeld door G.van der Bijl, D.O. Centraal in de manuele therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen van het hele lichaam.

Klik hier voor informatie over uw privacy


Maak een Afspraak
Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een screening en ontdek hoe wij u kunnen helpen herstellen en uw gezondheid te verbeteren.